Naisen laaja tutkimuspaketti
- Räätälöity naisille
- Kattava tutkimus: yli 40 eri tutkittavaa arvoa
- Elimistösi hyvinvoinnin seuraamiseen, jotta voit tehdä parempia valintoja terveytesi edistämiseksi
- Räätälöity naisille
- Kattava tutkimus: yli 40 eri tutkittavaa arvoa, mm. ferritiini, laaja verenkuva ja B12 vitamiini
- Elimistösi hyvinvoinnin seuraamiseen, jotta voit tehdä parempia valintoja terveytesi edistämiseksi
- Naisille
- Ilman paastoa
- Ilman lääkärin lähetettä tai lähetteellä
- Näytteenotto suomalaisen sairaanhoitajan toimesta
- KANTA-merkintä (potilaan antaessa suostumuksen)
- Tulokset 2-3 päivän sisällä
- Naisille
- Ilman paastoa
- Ilman lääkärin lähetettä tai lähetteellä
- Näytteenotto suomalaisen sairaanhoitajan toimesta
- KANTA-merkintä (potilaan antaessa suostumuksen)
- Tulokset 2-3 päivän sisällä
- Ilman lääkärin lähetettä tai lähetteellä
- Näytteenotto suomalaisen sairaanhoitajan toimesta
- KANTA-merkintä (potilaan antaessa suostumuksen)
- Tulokset 2-3 päivän sisällä
Ilman paastoa
Naisille
Laboratoriopaketin sisältö:
- Täydellinen verenkuva, TVK (18 eri arvoa)
- Natrium, Na
- Kalium, K
- Munuaisarvot:Krea, GFRe
- Maksa-arvot, Alat
- Maksa, GT, GGT
- Veren pitkäsokeri, Hba1C,
- Veren rasva-arvot Lipidit: HDL, LDL, Trig, Total
- Kilpirauhasen säätelyarvo, TSH
- Tyroksiini, T4V
- Kalsium, Ca
- Ferritiini
- D-vitamiini
- B12-vitamiini
- Herkkä CRP
- Kolesteroli arvot: TOTAL, TRIG, LDL, HDL
- LDH
Naisen laaja tutkimuspaketti
209€
☕ Ilman paastoa
✅ Näytteenotto suomalaisen sairaanhoitajan toimesta
✅ KANTA-merkintä (potilaan antaessa suostumuksen)
✅ Tulokset suomalaisittain tutuilla viitearvoilla ja yksiköillä
✅ Tulokset 2-3 päivässä sähköpostiin
Toimi näin
Toimi näin
1. Varaa aika näytteenottoon
Näytteenottoajan voit varata nettiajanvarauksesta, puhelimitse arkisin klo 9-14 välillä tai lähettämällä meille whatsappia/viestiä numeroon +358 50 558 1199.
Ilmoita varauksen yhteydessä haluamasi laboratoriotutkimuspaketti tai yksittäiset laboratoriotutkimukset.
Jos sinulla on lähete tutkimuksiin, ilmoita varauksen yhteydessä lähetteessä olevat tutkimukset.
Otettavien laboratoriotutkimusten ilmoittaminen ajanvarauksen yhteydessä on tärkeää, jotta näytteenottaja voi valmistautua ottamaan oikeat näytteet.
Saat varauksen jälkeen sähköpostilla ja teksitviestillä ajanvarausvahvistuksen.
2. Saavu näytteenottoon
Ota mukaan kuvallinen henkilötodistus eli passi, henkilökortti tai ajokortti.
Saavu Costaklinikalle noin 10 minuuttia ennen ajanvarausta ja ilmottaudu vastaanottovirkailijalle.
Mikäli tarvitset saattajaa vastaanotolla asiointiin, otathan mukaasi maksimissaan yhden saattajan.
3. Saat tulokset sähköpostiin ja halutessasi OmaKantaan
Tulokset sähköpostilla
Yleisimpien tutkimuksien kohdalla, saat sähköpostia tuloksista noin 2 arkipäivän kuluessa näytteenotosta. Harvinaisemmissa tutkimuksissa ja viljelytutkimuksissa tuloksien saapumisessa voi kestää kauemmin.
Tulokset toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen salasanasuojattuna sähköpostina.
Saamassasi sähköpostissa on ohjeet kuinka saat tulokset näkyviin, ja mikä on tulokset sisältävän tiedoston salasana.
Tulokset OmaKantaan
Mikäli olet toivonut tutkimustuloksista merkintää OmaKantaan, tulokset näkyvät OmaKannassa "Terveystiedot" -välilehdellä potilaskertomuksen muodossa.
Tulokset näkyvät OmaKannassa viiveellä.
Mikäli tulokset eivät näy OmaKannassasi 10 päivän kuluessa siitä kun tulokset toimitettiin sinulle sähköpostitse, ole yhteydessä Costaklinikan asiakaspalveluun.
(4. Mikäli arvot eivät ole viitearvojen rajoissa, varaa aika lääkärille)
Mikäli arvot eivät ole viitearvojen rajoissa, suosittelemme varaamaan ajan lääkärin vastaanotolle tai etävastaanotolle, jolloin voit konsultoida lääkäriä tuloksistasi. Lääkäri laatii tarvittaessa jatkohoito- tai tutkimussuunnitelman vastaanotolla tai neuvoo kuinka elintapojen muutoksilla omaa terveyttä voisi kohentaa.
Jos olet saanut Costaklinikan lääkärin lähetteen tutkimuksiin, lääkäri on sinuun yhteydessä tuloksien saapumisen jälkeen joko viestitse tai puhelimitse.
(5. Mikäli sinulla oli lääkärin lähete tutkimuksiin, hae korvausta kustannuksista)
Kela -korvaus lääkärin lähetteellä otetuista tutkimuksista
Kun tulet laboratoriotutkimuksiin lääkärin lähetteellä, ja mikäli kuulut Suomen Kelan etuuksien piiriin, voit hakea maksamistasi kustannuksista ulkomaan korotettua Kela -korvausta.*
*hyväksytty korvauspäätös kattaa useimmiten suurimman osan tutkimusten kustannuksista.
Laboratoriotutkimukset matkavakuutustapaukseen liittyen
Mikäli olet pyytänyt Costaklinikalle maksusitoumuksen vakuutusyhtiöltä laboratoriotutkimuksiin liittyen, Costaklinikka lähettää laskun tutkimuskustannuksista suoraan vakuutusyhtiöösi.
Mikäli et asioi maksusitoumuksella mutta tutkimukset liittyvät matkavakuutustapaukseen, voit maksaa kustannukset ensin itse, ja hakea korvausta matkavakuutuksestasi jälkikäteen.
Voinko ottaa yhtäaikaa muita testejä?
Kyllä voit. Katso hinnat täältä. Kerro varauksen yhteydessä kaikki haluamasi testit. Huomioi, että jotkut testit voivat vaatia paaston.
Sisältää seuraavat testit:
Täydellinen verekuva, TVK
Laaja verenkuva TVK on laskimoverinäytteestä tehtävä laboratoriotutkimus, joka antaa tietoa testattavan henkilön veren soluista ja niihin liittyvistä arvoista. Tutkittavien solujen poikkeavuudet voivat olla merkki sairaudesta.
Tutkittavat solut ovat punasolut (erytrosyytit), valkosolut (leukosyytit) sekä verihiutaleet (trombosyytit). Punasoluissa on proteiinia nimeltään hemoglobiini, mikä kuljettaa verenkierrossa happea kudoksiin. Valkosolut suojaavat elimistöä bakteereilta, viruksilta ja sieniltä sekä säätelevät immuuniprosessia. Verihiutaleiden tehtävä on edistää hyytymistä haavojen ja verisuonien rikkoutumisen yhteydessä.
Ferritiini
Elimistön rautatilanne vaikuttaa muun muassa jaksamiseen niin arjessa että urheillessa. Raudanpuutokseen voi liittyä monenlaisia oireita kuten väsymystä, hengästymistä ja suorituskyvyn heikentymistä.
Ferritiini on raudan ja valkuaisaineen (apoferritiinin) muodostama raudan imeytymis- ja varastoitumismuoto. Se on hyvä elimistön rautavarastojen mittari, ja sen pitoisuuden pienuus on merkki raudanpuutteesta.
Natrium-arvo, Na
Natriumarvo kertoo kehon nestetasapainosta. Kun kehossa on normaalia enemmän vettä, natriumin määrä pienenee. Vaikka runsas suolan saanti ei nosta veren natriumarvoa, se saattaa silti nostaa verenpainetta. Kun vettä on tavallista vähemmän, natriumin määrä kasvaa.
Kalium-arvo, K
Kalium on elimistölle tärkeä veren suola, joka osallistuu munuaisten, keskushermoston, sydämen sekä lihasten aineenvaihduntaan. Elimistö ei itse tuota kaliumia, joten sitä on saatava ravinnon kautta. Muun muassa kestävyysurheilijoiden on huolehdittava riittävästä kaliumin saannista.
Munuais-arvot : Krea, GFRe
Kreatiniini on lihasten aineenvaihduntatuote ja kreatiniini poistuu elimistöstä munuaisten kautta. Kreatiniinin mittausta käytetään munuaisten toiminnan arviointiin. Jos munuaiset eivät toimi kunnolla, kreatiniinin pitoisuus veressä suurenee. Korkea kreatiniiniarvo onkin usein merkki munuaistoiminnan häiriöstä tai munuaissairaudesta, kuten munuaisten vajaatoiminnasta.
GFRe (glomerulusten suodatusnopeus arvio) on munuaisten toiminnan mittari, joka arvioi suodatusnopeutta. GFRe arvo lasketaan kreatiniiniarvosta ja näin saadaan munuaisten toiminnasta tarkempi selvitys. Alhainen GFRe voi viitata munuaisten vajaatoimintaan.
Kolesteroli arvot: TOTAL, HDL, LDL, TRIG
- Kolesteroli TOTAL: Kokonaiskolesteroli mittaa veren kaikkien kolesterolimuotojen yhteismäärää ja auttaa arvioimaan sydän- ja verisuonitautien riskiä.
- Kolesteroli HDL: HDL (High-Density Lipoprotein) tunnetaan ”hyvänä” kolesterolina, joka auttaa poistamaan kolesterolia verisuonista.
- Kolesteroli LDL: LDL (Low-Density Lipoprotein) tunnetaan ”pahana” kolesterolina, joka voi kerääntyä verisuonten seinämiin ja lisätä sydänsairauksien riskiä.
- Kolesteroli TRIG: Triglyseridit ovat rasvoja, jotka voivat kohota epäterveellisen ruokavalion myötä ja liittyvät sydän- ja verisuonitautien riskiin.
Maksa-arvot, ALAT
Maksalla on monta elintärkeää tehtävää. Se huolehtii sekä tärkeiden että haitallisten aineiden jalostamisesta tai hajottamisesta elimistölle sopivaan muotoon.
Alaniiniaminotransferaasi (S-ALAT, P-ALAT) on pääasiassa maksasoluissa esiintyvä entsyymi, jonka pitoisuus kertoo maksan terveydentilasta. Kohonnut ALAT-arvo viittaa maksasoluvaurioon tai -tulehdukseen.
Maksa-arvot: GT, GGT
GT-arvoa käytetään maksa- ja
GGT (gamma-glutamyylitransferaasi) on entsyymi, joka esiintyy maksassa. Sen pitoisuuden mittaus auttaa arvioimaan maksavaurioita, alkoholin käyttöä ja sappiteiden tukoksia.
Veren pitkäsokeri, Hba1C
HbA1c-arvo kuvastaa keskimääräistä veren glukoosin määrää eli sokeritasapainoa edeltävän 2–8 viikon aikana. Siksi se on erittäin kätevä yleisen, pitkän aikavälin sokeritasapainon mittari diabeteksessa.
Veren rasva-arvot Lipidit (HDL, LDL, Trig, Total)
Lipidit ovat elimistölle välttämättömiä rasvoja ja rasvan kaltaisia aineita. Nykyään rasvaa ja energiaa saadaan usein ravinnosta liian paljon.
Korkea LDL-kolesterolin määrä lisää valtimotaudin riskiä, mutta HDL-kolesteroli ehkäisee sitä.
Kilpirauhasen säätelyarvo, TSH
Tyreotropiini (S-TSH) eli kilpirauhasen toimintaa säätelevä hormoni. TSH erittyy aivolisäkkeestä, joka sijaitsee aivojen alapinnalla. Sen tehtävänä on nimensä mukaisesti stimuloida kilpirauhasta erittämään lisää kilpirauhashormoneja verenkiertoon.
Tutkimus tehdään yleensä epäiltäessä kilpirauhasen sairauksia.
Kilpirauhashormooni, T4V
Tyroksiini on kilpirauhasen erittämä hormoni. Jos tyroksiinia on elimistössä liian vähän, kyseessä on kilpirauhasen vajaatoiminta. Jos tyroksiinia on liian paljon, kyseessä on kilpirauhasen liikatoiminta.
Kalsium-arvo, Ca
Kalsium on elintärkeä monissa elimistön aineenvaihdunnan reaktioissa, mm. lihassolujen ja hermosolujen toiminnan säätelyssä. Kalsium on yksi meidän veressä kulkevista välttämättömistä alkuaineista, ilman sitä moni meidän aineenvaihdunnan reaktioista ei olisi mahdollinen.
D-vitamiini
D-vitamiini on tärkeä rasvaliukoinen vitamiini, joka edistää kalsiumin imeytymistä suolistosta ja on tärkeä luuston terveydelle sekä immuunijärjestelmän toiminnalle. D-vitamiini on keskeinen tekijä luuston terveyden ylläpitämisessä, se edistää vastustuskykyä ja siitä on hyötyä mahdollisesti myös tulehdusten ehkäisyssä.
B12-vitamiini
B12-vitamiini on hermoston ja aivojen toiminnalle välttämätön B-vitamiini, jota saadaan eläinkunnan tuotteista. B12-vitamiinin puutos vaivaa etenkin ikääntyneitä ja vegaaneja. Puutostilan oireita ovat esimerkiksi anemia sekä tuntoaistin ja muistin häiriöt.
Herkkä CRP
CRP:n pitoisuus veressä kasvaa nopeasti erilaisten infektioiden, muiden tulehdusten, kroonisten tulehdusten ja kudosvaurioiden kohdalla. CRP-arvolla pystytään arvioimaan taudin vaikeusastetta sekä hoitovastetta.
LDH
LDH on entsyymi, joka löytyy monista kudoksista kehossa. LDH pitoisuuden mittaus voi auttaa havaitsemaan kudosvaurioita tai sairauksia, kuten sydänkohtauksia, maksasairauksia, lihasvaurioita ja joitakin syöpiä
Toimi näin
Toimi näin
1. Varaa aika näytteenottoon
Näytteenottoajan voit varata nettiajanvarauksesta, puhelimitse arkisin klo 9-14 välillä tai lähettämällä meille whatsappia/viestiä numeroon +358 50 558 1199.
Ilmoita varauksen yhteydessä haluamasi laboratoriotutkimuspaketti tai yksittäiset laboratoriotutkimukset.
Jos sinulla on lähete tutkimuksiin, ilmoita varauksen yhteydessä lähetteessä olevat tutkimukset.
Otettavien laboratoriotutkimusten ilmoittaminen ajanvarauksen yhteydessä on tärkeää, jotta näytteenottaja voi valmistautua ottamaan oikeat näytteet.
Saat varauksen jälkeen sähköpostilla ja teksitviestillä ajanvarausvahvistuksen.
2. Saavu näytteenottoon
Ota mukaan kuvallinen henkilötodistus eli passi, henkilökortti tai ajokortti.
Saavu Costaklinikalle noin 10 minuuttia ennen ajanvarausta ja ilmottaudu vastaanottovirkailijalle.
Mikäli tarvitset saattajaa vastaanotolla asiointiin, otathan mukaasi maksimissaan yhden saattajan.
3. Saat tulokset sähköpostiin ja halutessasi OmaKantaan
Tulokset sähköpostilla
Yleisimpien tutkimuksien kohdalla, saat sähköpostia tuloksista noin 2 arkipäivän kuluessa näytteenotosta. Harvinaisemmissa tutkimuksissa ja viljelytutkimuksissa tuloksien saapumisessa voi kestää kauemmin.
Tulokset toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen salasanasuojattuna sähköpostina.
Saamassasi sähköpostissa on ohjeet kuinka saat tulokset näkyviin, ja mikä on tulokset sisältävän tiedoston salasana.
Tulokset OmaKantaan
Mikäli olet toivonut tutkimustuloksista merkintää OmaKantaan, tulokset näkyvät OmaKannassa "Terveystiedot" -välilehdellä potilaskertomuksen muodossa.
Tulokset näkyvät OmaKannassa viiveellä.
Mikäli tulokset eivät näy OmaKannassasi 10 päivän kuluessa siitä kun tulokset toimitettiin sinulle sähköpostitse, ole yhteydessä Costaklinikan asiakaspalveluun.
(4. Mikäli arvot eivät ole viitearvojen rajoissa, varaa aika lääkärille)
Mikäli arvot eivät ole viitearvojen rajoissa, suosittelemme varaamaan ajan lääkärin vastaanotolle tai etävastaanotolle, jolloin voit konsultoida lääkäriä tuloksistasi. Lääkäri laatii tarvittaessa jatkohoito- tai tutkimussuunnitelman vastaanotolla tai neuvoo kuinka elintapojen muutoksilla omaa terveyttä voisi kohentaa.
Jos olet saanut Costaklinikan lääkärin lähetteen tutkimuksiin, lääkäri on sinuun yhteydessä tuloksien saapumisen jälkeen joko viestitse tai puhelimitse.
(5. Mikäli sinulla oli lääkärin lähete tutkimuksiin, hae korvausta kustannuksista)
Kela -korvaus lääkärin lähetteellä otetuista tutkimuksista
Kun tulet laboratoriotutkimuksiin lääkärin lähetteellä, ja mikäli kuulut Suomen Kelan etuuksien piiriin, voit hakea maksamistasi kustannuksista ulkomaan korotettua Kela -korvausta.*
*hyväksytty korvauspäätös kattaa useimmiten suurimman osan tutkimusten kustannuksista.
Laboratoriotutkimukset matkavakuutustapaukseen liittyen
Mikäli olet pyytänyt Costaklinikalle maksusitoumuksen vakuutusyhtiöltä laboratoriotutkimuksiin liittyen, Costaklinikka lähettää laskun tutkimuskustannuksista suoraan vakuutusyhtiöösi.
Mikäli et asioi maksusitoumuksella mutta tutkimukset liittyvät matkavakuutustapaukseen, voit maksaa kustannukset ensin itse, ja hakea korvausta matkavakuutuksestasi jälkikäteen.