Puhelinpalvelu arkisin klo 9-14: +358 50 558 1199        📍 Avd. Nuestro Padre Jesus Cautivo 11, Los Boliches (junakatu)

✉️ Maksusitoumukset osoitteeseen: info@costaklinikka.com

Asioitko matkavakuutuksella? Pyydäthän vakuutusyhtiöltäsi maksusitoumuksen käynnille ennen vastaanottoa. Ohjeet ja lisätiedot.

Matkavakuutuspotilaat – Päivystys 24/7

Tulosta tämä ohje itsellesi sairaalassa asiointia varten.

Mikäli tarvitset lääkärin konsultaatiota tai sairaalahoitoa akuutisti, hakeudu välittömästi yhteistyökumppanimme Vithas Xanitin sairaalaan Benalmadenaan.

Vithas Xanit Hospital Ensiapu ja/tai Ambulanssilääkäri 24/7: +358 454 900 900 (voit asioida englanniksi)

Vithas Xanit suomenkielinen ajanvaraus arkisin klo 13-21: +(34) 616 241 290

Suomalainen yhteyshenkilö Marita Ekman (Vithas Xanit) toimistoaikoina: +(34) 696 981 372

📍 Osoite: Vithas Xanit Benalmadena, avenida de los Argonautas, s/n, 29630 Benalmádena

 

Toimi näin:

Voit mennä päivystykseen ilman ajanvarausta. Päivystyksessä pärjää englannilla. Jos et osaa lainkaan espanjaa tai englantia, ota mukaasi kielitaitoinen tukihenkilö tai pidä kielitaitoinen henkilö puhelimen päässä asiointisi ajan.

Mikäli et osaa kieliä eikä sinulla ole mahdollista saada kielitaitoista tukihenkilöä asiointisi tueksi, käytä kommunikointiin Google -kääntäjää.

Ota mukaasi: passi tai muu henkilöllisyystodistus ja matkavakuutuskortti tai muu todistus matkavakuutuksesta.

1. Hanki itsellesi taksi tai muu kyyti

Mikäli sinulla ei ole mahdollista hankkia taksia tai muuta kyytiä turvallisesti, soita Vithas Xanitin Ambulanssilääkäri numeroon +358 454 900 900 (voit asioida englanniksi).

Taksi osaa perille kun sanot reittiohjeeksi: ”Vithas Xanit Hospital Urgencias Benalmadena”

Pyydä kuljettajalta kuitti ”recibo oficial” matkavakuutusyhtiötä varten. Voit hakea korvauken taksikyydin kustannuksista matkavakuutusyhtiöltä jälkikäteen.

2. Mene päivystyksen (Urgencias) ovista sisään

Päivystyksen (Urgencias) ovi sijaitsee sairaalan päädyssä. Katso havainnekuva alta. 

3. Kirjoita perustietosi lapulle ennen ilmottautumista

Asiointiasi helpottaa huomattavasti, mikäli ennen ilmottautumista päivystykseen kirjoitat perustietosi lapulle, jonka annat vastaanottohenkilöstölle ilmottautumisen yhteydessä.

Lapulla olisi hyvä olla nämä perustiedot:

– Nimesi

– Henkilötunnuksesi

– Vakuutusyhtiösi nimi

Voit myös kirjoittaa lapulle tekstin ”Paciente de Clinica Finlandia Fuengirola, Costaklinikka” Tällöin voimme tarvittaessa saada Xanitilta hoitokertomuksen, mikäli tulet kontrollivastaanotolle Costaklinikalle tai pyydät meiltä palveluna merkinnän (lyhyen yhteenvedon) hoidosta Kanta-arkistoon tai haluat meidän tulkitsevan Xanitissa saamaasi hoitoa sinulle.

4. Ilmottaudu tiskillä ja kerro olevasi Costaklinikan potilas

Näytä tiskillä passiasi tai muuta henkilöllisyystodistusta sekä matkavakuutuskorttia tai -todistusta.

Kun kerrot olevasi Costaklinikan potilas (Paciente de Clinica Finlandia Fuengirola, Costaklinikka), voimme tarvittaessa pyytää hoitotekstin hoidostasi Vithakselta. Tästä on hyötyä, mikäli tulet kontrollivastaanotolle Costaklinikalle ja haluat suomalaisen lääkärin tulkinnan ja Kanta -merkinnän Vithas Xanitissa saamastasi hoidosta.

5. Toimi sairaalan henkilökunnan ohjeiden mukaan

Ilmoittautumisen yhteydessä täytetään muutamia lomakkeita vakuutusyhtiötä ja hoitosuhteen aloittamista varten.

Vithas Xanitilla on suoraveloitus -sopimukset suomalaisten vakuutusyhtiöiden kanssa. Huolehdi kuitenkin, että matkavakuutuksesi ehdot täyttyvät ja vakuutuksesi kattaa hoidon kulut. Epäselvissä tilanteissa ole yhteydessä vakuutusyhtiöösi.

Sairaalassa pitäisi pärjätä englannin kielellä. Mikäli et itse osaa englantia tai espanjaa, ota mukaan/pidä puhelimen päässä kielitaitoinen tukihenkilö. 

Voit myös käyttää kommunikoinnin tukena Google -kääntäjää.

6. Tule halutessasi kontrollivastaanotolle Costaklinikalle

Mikäli hoitosi vaatii kontrollivastaanoton, voit pyytää Vithas Xanitissa että voisit tulla kontrollivastaanotolle Costaklinikalle.

Kontrollivastaanotolla voidaan seurata hoidon edistymistä, tulkita Vithas Xanitissa saamaasi hoitoa sekä laittaa Vithas Xanitissa saamastasi hoidosta merkintä Kanta-arkistoon lyhyen yhteenvedon muodossa.

Mikäli hoito ei vaadi kontrollivastaanottoa, mutta haluat nopean tulkinnan Vithas Xanitissa saamastasi hoidosta ja merkinnän saamastasi hoidosta Kanta -arkistoon, voit tulla Costaklinikalle omakustanteisesti 15 min vastaanotolle hintaan 70€.

7. Hae korvaukset taksi- ja lääkekustannuksista vakuutusyhtiöltä jälkikäteen

Useimmiten voit hakea matkavakuutusyhtiöltäsi akuutin sairautesi tai tapaturman hoitoon liittyviä itsemaksamiasi kustannuksia. Näitä voivat esimerkiksi olla: taksikustannukset sairaalaan ja takaisin sekä sairauden tai tapaturman hoitoon määrättyjen lääkkeiden hankintakustannukset.