Puhelinpalvelu arkisin klo 9-14: +358 50 558 1199        📍 Avd. Nuestro Padre Jesus Cautivo 11, Los Boliches (junakatu)

✉️ Maksusitoumukset osoitteeseen: info@costaklinikka.com

Asioitko matkavakuutuksella? Pyydäthän vakuutusyhtiöltäsi maksusitoumuksen käynnille ennen vastaanottoa. Ohjeet ja lisätiedot.

Usein Kysytyt Kysymykset

Tältä sivulta löydät vastaukset kaikkiin yleisimpiin kysymyksiin liittyen terveysasioiden hoitamiseen Aurinkorannikolla sekä Costaklinikan käytäntöihin ja toimintatapoihin. Voit myös esittää kysymyksiä tältä sivulta löytyvän lomakkeen kautta, lähettämällä viestiä osoitteeseen info@costaklinikka.com, ottamalla meihin yhteyttä facebookissa tai whatsappilla +358 50 558 1199

Yleiset kysymykset

Saako käynnistä korvauksen matkavakuutuksesta?

Kyllä. Kuulumme useimpien matkavakuutusyhtiöiden palveluverkostoon. Suomiklinikan hoidon kustannuksista saa kuittia vastaan korvauksen vakuutusyhtiöltä vakuutusehtojen mukaisesti. Costaklinikka antaa ohjeet, miten nämä kustannukset haetaan samalla, kun haetaan korvauksia lääkityksistä, taksikuluista tai muista hoitoon liittyvistä kustannuksista. Voit myös pyytää maksusitoumusta Suomiklinikalle sähköpostiosoitteeseen info@costaklinikka.com, kun soitat vakuutusyhtiön palvelunumeroon (löytyy matkavakuutustodistuksesta).

Onko teiltä mahdollista saada 3. koronarokote?

Ei. Koronarokotteita ei jaeta yksityisille toimijoille Espanjassa. Kolmannen koronarokotteen voi saada julkisen terveydenhuollon kautta tietyin ehdoin, ilmottautumalla oman asuinalueen terveyskeskukseen. Mikäli saat koronarokotteen julkisesta terveydenhuollosta, pyydä rokotuksesta todistus. Espanjassa saatu 3. koronarokote on mahdollista kirjata todistusta vastaan Suomiklinikalla Suomen Oma Kanta -palveluun. Kirjauspalkkio 30€.

Käykö teillä espanjalaiset sairauskuluvakuutukset?

Valitettavasti meillä ei ole sopimuksia espanjalaisten vakuutusyhtiöiden kanssa, koska heidän korvauskäytäntö on erilainen verrattuna matkavakuutuksiin. Espanjalaiset sairaskuluvakuutukset painottavat korvaukset enemmän tutkimuksiin ja erityishoitoihin kuin huolelliseen lääkärikonsultaatioon aluksi. Mutta meiltä saa vastaanotolta myös lausunnon ja ehdotuksen, jota voi hyödyntää, kun hakeutuu espanjalaisen lääkärikeskuksen lääkärin vastaanotolle, jolla on yhteistyö espanjalaisen vakuutusyhtiön kanssa.

Voiko käynnin kustannuksista hakea KELA -korvausta, jos kuuluu Suomen sosiaaliturvaan?

Kyllä. Lue lisää uudistuneesta korotetusta KELA -korvauksesta täältä: https://www.costaklinikka.com/kela-korvaus/

Tehdäänkö teillä toimenpiteitä?

teemme tavanomaisia yleislääkäritasoisia pinnallisia toimenpiteitä mm. lääkeinjektiot, kortisonipistokset, ihomuutosten poistot, haavan ompelut, tulehduspesäkkeidentyhjennykset, korvanhuuhtelut ja korvaimut. Poskiontelupunktioita tai tärkykalvopistoja ei tehdä tällä hetkellä.

Saako teiltä laboratoriopalveluita?

Kyllä. teemme lähetteet ja otamme laskimoverinäytteitä laboratoriotutkimuksia varten. Ja toimitamme tulokset potilaille.

Mitä pikatestejä otatte?

Teemme pikatesteinä seuraavia tutkimuksia: sydänfilmi, spirometria, tulehdusarvo ja hemoglobiini, verensokeri, kolesteroli, verisuonitukosarvo, sydänlihasvauriotutkimus, korona- antigeenitesti, influenssatesti. INR eli verenhyytymistutkimuksen teemme tavallisella laboratoriokokeella luotettavuussyistä.

Tehdäänkö teillä suomalaisia lääkärintodistuksia (ajokortti, Kela todistukset ym)?

Kyllä. Toki tilanne arvioidaan tapauskohtaisesti, onko edellytyksiä todistuksen kirjoittamiselle, mutta meillä on valmius eri todistuksiin, jotka kelpaavat Suomessa. Meillä on myös viralliset todistuspohjat.

Saako teiltä koronatestitodistuksen?

Kyllä. Teemme korona antigeenitestejä ja teemme siitä matkustamista varten todistuksen

Minkälaiset maksutavat teillä on?

Pankkikortti, luottokortti, maksusitoumus tai käteinen.

Saako teillä rokotuksia?

Kyllä. Laitamme tavanomaisia rokotuksia rokotteiden saatavuuden mukaan. Poikkeuksena on vaativat ja kalliit rokotukset, jotka tehdään sairaalassa tai erityisessä rokotuskeskuksessa mm. keltakuumerokotus.