Usein Kysytyt Kysymykset

Tältä sivulta löydät vastaukset kaikkiin yleisimpiin kysymyksiin liittyen terveysasioiden hoitamiseen Aurinkorannikolla sekä Costaklinikan käytäntöihin ja toimintatapoihin. Voit myös esittää kysymyksiä tältä sivulta löytyvän lomakkeen kautta, lähettämällä viestiä osoitteeseen info@costaklinikka.com, ottamalla meihin yhteyttä facebookissa tai whatsappilla +358 50 558 1199

Yleiset kysymykset

Saako käynnistä korvauksen matkavakuutuksesta?

Kyllä. Sinun on mahdollista saada vakuutusyhtiöltäsi korvaus Costaklinikalla saamasi hoidon kustannuksista, mikäli matkavakuutuksesi ehdot täyttyvät. 

Yleensä matkavakuutuksista korvataan matkalla syntynyt tai alkanut sairaus tai tullut tapaturma. Ennen matkaa alkaneissa sairauksissa voidaan hyväksyä odottamattomat ja yllättävät sairauden pahenemiset, jos perussairaus on ollut hyvässä tasapainossa ennen matkaa. 

Katso yleisimmät matkavakuutuksien ehdot täältä. Mikäli et tiedä täyttyykö matkavakuutuksesi ehdot, ole yhteydessä vakuutusyhtiösi asiakaspalveluun tai matkahätäpalveluun. Suosittelemme pyytämään maksusitoumuksen vastaanottokäynnille etukäteen, jolloin varmistus siitä, että matkavakuutus korvaa syntyneet kustannukset.

Minulla on matkavakuutus, miten toimin jos haluan hakea korvausta vakuutusyhtiöltä varaamastani lääkärikäynnistä?

Vaihtoehto 1:

Suosittelemme pyytämään vakuutusyhtiöltä maksusitoumuksen suoraan Costaklinikalle ennen vastaanotolle saapumista. Tällöin kaikki vastaanotto- ja tutkimuskulut laskutetaan suoraan vakuutusyhtiöltä. Saat maksusitoumuksen soittamalla matkahtätäpalveluun tai vakuutusyhtiösi asiakaspalveluun.

Pyydä vakuutusyhtiötäsi lähettämään maksusitoumus Costaklinikalle sille päivämäärälle, jolle vastaanottokäyntisi on varattu. Voit varata sopivan ajan vastaanotolle nettiajanvarauksestamme tai soittamalla asiakaspalveluun arkisin klo 9-14 välillä.

Vakuutusyhtiöiden matkahätäpalvelusta maksusitoumuksen saa kokemuksemme mukaan nopeasti. Vakuutusyhtiö lähettää maksusitoumuksen Costaklinikalle sähköisesti, kun olet soittanut matkavakuutuksesi matkahätäpalveluun. Kokemuksemme mukaan maksusitoumus näkyy meillä Costaklinikalla hyvin nopeasti (muutamassa minuutissa), mikäli vakuutuksen kattavuuden suhteen ei ole epäselvyyksiä. 

Katso eri vakuutusyhtiöiden matkahätäpalveluiden yhteystiedot täältä.

Vaihtoehto 2: 

Voit myös maksaa käyntisi kustannukset ensin itse ja hakea kustannukset korvauksena vakuutusyhtiöltäsi jälkikäteen kuittia vastaan. Säilytä kaikki kuitit ja muut tositteet vastaanottokäynneistä, lääkärin määräämistä lääkkeistä ja tutkimuksista vakuutusyhtiötäsi varten.

Saanko lääkärikäynnistä KELA-korvauksen?

Kyllä, jos kuulut Suomen sosiaaliturvaan eli Kelan etuuksien piiriin. Korvausta on mahdollista hakea kaikista Suomen terveydenhuollon palveluvalikoimaan kuuluvista palveluista. 

Korvattavan hoidon tulee vastata hoitoa, jonka potilas olisi saanut vastaavassa tilanteessa Suomen julkisessa terveydenhuollossa. Mikäli hoito on sellaista, johon tarvittaisiin Suomessa julkisessa terveydenhuollossa vastaavaan hoitoon lähete, tällöin myös Espanjaan tapahtuvaan hoitoon tulee olla lääkärin lähete. 

Kaikki hoitokustannukset täytyy myös maksaa ensin itse. Korvauksia tulee hakea jälkikäteen 6 kuukauden kuluessa kulujen maksamisesta. Voit halutessasi hakea Kelalta ennakkopäätöstä korvauksesta.

Lue lisää uudistuneesta korotetusta KELA -korvauksesta täältä: https://www.costaklinikka.com/kela-korvaus/

Saanko laboratoriotutkimuksista KELA-korvauksen?

Jos sinulla on laboratoriotutkimuksiin lääkärin lähete, voit saada myös tutkimuksista Kela korvauksen lääkärin vastaanotto kulujen lisäksi. 

Lue lisää uudistuneesta korotetusta KELA -korvauksesta täältä: https://www.costaklinikka.com/kela-korvaus/

Puhuvatko Costaklinikan lääkärit suomen kieltä?

Kyllä. Koko Costaklinikan henkilökunta puhuu suomea ja englantia. 

Onko teillä päivystävä lääkäri Costaklinikalla?

Valitettavasti ei ole. Meillä on tiivis yhteistyö paikallisen yksityisen Vithas Xanit sairaalan kanssa, jossa on 24/7 päivystys.

Mikäli sinulla on matkavakuutus ja tarvitset lääkärin konsultaatiota tai sairaalahoitoa akuutisti, voit hakeutua yhteistyökumppanimme Vithas Xanitin sairaalan päivystykseen Benalmadenassa. Sairaalassa pärjää englannin kielellä.

Mikäli sinulla ei ole matkavakuutusta, voit myös hakeutua paikallisen terveyskeskuksen päivystykseen. Otathan tulkin mukaasi, mikäli et osaa espanjaa.

Katso päivystysohje täältä

Mitä jos olotilani huononee ennen vastaanottoaikaa?

Mikäli terveydentilasi huononee äkillisesti ennen vastaanottoaikaa tai yön aikana ja tarvitset lääkärin konsultaatiota tai sairaalahoitoa akuutisti, hakeudu välittömästi päivystykseen.

Matkavakuutusta käyttäville potilaille suosittelemme yhteistyökumppanimme Vithas Xanitin sairaalan päivystystä Benalmadenassa. Voit mennä päivystykseen ilman ajanvarausta. Päivystyksessä pärjää englannilla.

Ota mukaasi: passi tai muu henkilöllisyystodistus ja matkavakuutuskortti tai muu todistus matkavakuutuksesta.

Kerro vastaanotossa, että olet Costaklinikan potilas (Paciente de Clinica Finlandia Fuengirola, Costaklinikka), voimme tarvittaessa pyytää hoitotekstin hoidostasi Vithakselta. Voimme myös helpommin jatkaa hoitoa Costaklinikalla, mikäli tulet kontrollivastaanotolle meille Costaklinikalle ja haluat suomalaisen lääkärin tulkinnan sekä Kanta -merkinnän Vithas Xanitissa saamastasi hoidosta.

 

Lue koko ohje päivystykseen menemisestä täältä.

Onko teillä lastenlääkäriä?

Kokeneet yleislääkärimme ottavat vastaan myös lapsipotilaita. Lääkärien käytettävissä on myös tympanogrammi, eli laite lasten korvakäytävien tutkimiseen.

 

Mitä jos joudun sairaalahoitoon Aurinkorannikolla?

Mikäli terveydentilasi vaatii sairaalahoitoa suosittelemme menemään yhteistyökumppanimme Vithas Xanit Benalmadenan sairaalaan. Sairaalassa voi asioida englanniksi. 

Kun kerrot sairaalassa tai ajanvarauksen yhteydessä, että olet Costaklinikan potilas (paciente de Clinica Finlandia Fuengirola, Costaklinikka) me saamme tarvittaessa hoitokertomuksen hoidostasi. 

Mikäli hoitosi vaatii kontrollivastaanoton, voit pyytää Vithas Xanitissa että voisit tulla kontrollivastaanotolle Costaklinikalle.

Kontrollivastaanotolla voidaan seurata hoidon edistymistä, tulkita Vithas Xanitissa saamaasi hoitoa sekä laittaa Vithas Xanitissa saamastasi hoidosta merkintä Kanta-arkistoon lyhyen yhteenvedon muodossa.

Mikäli hoito ei vaadi kontrollivastaanottoa, mutta haluat nopean tulkinnan Vithas Xanitissa saamastasi hoidosta ja merkinnän saamastasi hoidosta Kanta -arkistoon, voit tulla Costaklinikalle suomalaisen lääkärin vastaanotolle omakustanteisesti

Tehdäänkö teillä suomalaisia lääkärintodistuksia ajokorttia varten?

Kyllä. Toki tilanne arvioidaan tapauskohtaisesti, onko edellytyksiä todistuksen kirjoittamiselle, mutta meillä on valmius eri todistuksiin, jotka kelpaavat Suomessa. Meillä on myös viralliset todistuspohjat.

Voinko saada teiltä todistuksen espanjalaista ajokorttia varten?

Valitettavasti ei. Espanjalaista ajokorttia varten lääkärintarkastus täytyy tehdä Espanjan liikenneviraston akkreditoimalla lääkärikeskuksella. Fuengirolassa tämmöinen on esimerkiksi Clinica San Francisco.

Saanko tiedot ja tutkimustulokset käynnistäni OmaKantaan?

Kyllä. Meillä on Kanta-yhteys Suomeen eli suostumuksen antaessasi merkitsemme kaikki käynnin ja tutkimuksien tiedot Kantaan. Näet tietosi Kannasta myös käynnin jälkeen. Suomessa lääkäri pystyy jatkamaan hoitoa Kannasta löytyvien tietojen avulla, kun palaat Suomeen.

Voinko otattaa teillä laboratoriotutkimuksia?

Kyllä, meiltä saa monipuoliset laboratoriopalvelut. Voit varata ajan tiettyjen arvojen seurantaan ilmoittamalla varauksen yhteydessä mitä tutkimuksia haluat otettavan.

Voit tulla laboratoriotutkimuksiin myös ilman lääkärin lähetettä. Huomioithan, mikäli aiot hakea laboratoriotutkimuksista KELA -korvausta, tulee sinulla olla lääkärin lähete tutkimuksiin.

Meiltä myös löytyy Kattava perussetti laboratoriopaketti yleisterveydentilan tarkastamiseen. Voit tutustua laboratoriotukimuksiin ja hinnastoon täältä : https://www.costaklinikka.com/laboratoriohinnasto/

Mitä pikatestejä otatte?

Teemme pikatesteinä seuraavia tutkimuksia: sydänfilmi, spirometria, tulehdusarvo ja hemoglobiini, verensokeri, kolesteroli, verisuonitukosarvo, sydänlihasvauriotutkimus, korona- antigeenitesti, influenssatesti. INR eli verenhyytymistutkimuksen teemme tavallisella laboratoriokokeella luotettavuussyistä.

Teettekö koti- ja hotellikäyntejä?

Kyllä. Lääkärimme tekevät kotikäyntejä Benalmadena- Fuengirola- Mijas toiminta-aluella. 

Koti- ja hotellikäyntejä tehdään asiakkaan pyynnöstä tai silloin, kun potilaan liikkuminen kotoa klinikalle ei ole hoidon kannalta turvallista tai järkevää. Voit tilata lääkärin kotikäynnille olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme. Kotikäyntiä ei voi varata nettiajanvarauksesta. 

 

Kotikäynti kannattaa varata mikäli: 

– Sinulla on parhaillaan korkea kuume

– Sinulla on voimakas väsymys tai voimakas yleisvoinnin lasku – pystyt kuitenkin liikkumaan kotona kohtuullisesti mutta et jaksa liikkua klinikall, etkä koe olevasi akuuttia sairaalahoitoa tai muuta välitöntä hoitoa vaativassa kunnossa.

– Ripuloit tai oksentelet aktiivisesti

– Sinun on vaikea liikkua vastaanotolle klinikalle akuutin vaivasi, iän tai muun fyysisen rajoitteen vuoksi.

Käykö teillä espanjalaiset sairauskuluvakuutukset?

Meillä ei ole sopimuksia espanjalaisten vakuutusyhtiöiden kanssa, koska heidän korvauskäytäntö on erilainen verrattuna suomalaisiin matkavakuutuksiin. Espanjalaiset sairaskuluvakuutukset painottavat korvaukset enemmän tutkimuksiin ja erityishoitoihin kuin huolelliseen lääkärikonsultaatioon aluksi. Mutta meiltä saa vastaanotolta myös lausunnon ja ehdotuksen, jota voi hyödyntää, kun hakeutuu espanjalaisen lääkärikeskuksen lääkärin vastaanotolle, jolla on yhteistyö espanjalaisen vakuutusyhtiön kanssa.

Tehdäänkö teillä suomalaisia lääkärintodistuksia (ajokortti, Kela todistukset ym)?

Kyllä. Toki tilanne arvioidaan tapauskohtaisesti, onko edellytyksiä todistuksen kirjoittamiselle, mutta meillä on valmius eri todistuksiin, jotka kelpaavat Suomessa. Meillä on myös viralliset todistuspohjat.

Saako teillä rokotuksia?

Kyllä. Laitamme tavanomaisia rokotuksia ja injektioita. Poikkeuksena on vaativat ja kalliit rokotukset, jotka tehdään sairaalassa tai erityisessä rokotuskeskuksessa mm. keltakuumerokotus.

Costaklinikalla on useimmiten hyllyssä influenssa- sekä jäykkäkouristusrokotteita (+kurkkumätä + hinkuyskä). Näille on erikseen valmiit pakettihinnat. Klinikalla ei ole mahdollisuutta varastoida muita rokotteita. 

Pääsääntöisesti potilas hankkii rokotteet itse apteekista ennen vastaanotolle tuloa. Monesti rokotteen voi saada ilman reseptiä apteekista, mutta mikäli ette saa apteekista rokotetta ilman reseptiä, voimme tehdä teille reseptin 30€ hintaan. 

Tarvitsen pitkäaikaissairauteen liittyvän rokotuksen/injektion, voitteko tehdä tämän Costaklinikalla?

Kyllä. Rokotus / Lääkeinjektio potilaan tuomalla valmisteella on mahdollista. Varmistathan ennen 

Pääsääntöisesti potilas hankkii rokotteet itse apteekista ennen vastaanotolle tuloa. Monesti rokotteen voi saada ilman reseptiä apteekista, mutta mikäli ette saa apteekista rokotetta ilman reseptiä, voimme tehdä teille reseptin 30€ hintaan. 

Costaklinikalla on useimmiten hyllyssä influenssa- sekä jäykkäkouristusrokotteita (+kurkkumätä + hinkuyskä). Näille on erikseen valmiit pakettihinnat. Klinikalla ei ole mahdollisuutta varastoida muita rokotteita. 

Katso hinnastomme: https://www.costaklinikka.com/hinnasto/

Minulla on pitkäaikaissairaus, jota tulisi seurata. Onnistuuko tämä Costaklinikalla?

Kyllä. Meillä on Kanta-yhteys Suomeen, joten saamme sinun hoitohistoriasi suostummúksen antaessasi sekä pystymme tekmään hoidosta ja tutkimuksista merkinnät Kantaan. 

Meillä on kattavat laboratoriopalvelut, joten pystymme ottamaan tarvittavia tutkimuksia tilanteen seuraamiseksi.

Onko teiltä mahdollista saada koronarokote?

Ei. Koronarokotteita ei jaeta yksityisille toimijoille Espanjassa. Kolmannen koronarokotteen voi saada julkisen terveydenhuollon kautta tietyin ehdoin, ilmottautumalla oman asuinalueen terveyskeskukseen. Mikäli saat koronarokotteen julkisesta terveydenhuollosta, pyydä rokotuksesta todistus. Espanjassa saatu 3. koronarokote on mahdollista kirjata todistusta vastaan Suomiklinikalla Suomen Oma Kanta -palveluun. Kirjauspalkkio 30€.

Voitteko uusia reseptin?

Kyllä. Reseptin uusintaa varten ei tarvitse tulla klinikalle. Toimitamme uusitun reseptin sähköisesti sähköpostilla tai voimme tulostaa sinulle kopion reseptistä Costaklinikalla. Huomioithan, että Espanjassa saa lääkkeitä myös suomalaisella KANTA -reseptillä. Voit lukea lisää resepteistä ja reseptien uusinnasta täältä.

Saanko suomalaisella reseptillä apteekista lääkkeet?

Kyllä. Fuengirolassa ja lähiseudulla saa useimmista apteekeista lääkkeitä, jos sinulla on voimassa oleva Kanta – resepti. Saat lääkkeen näyttämällä henkilötodistusta. Apteekilla on pääsy reseptijärjestelmään. Lue lisää täältä.

Onko teillä röntgen- ja magneettikuvaus?

Ei ole, mutta ohjaamme sinut tarvittaessa kuvattavaksi yhteistyökumppanillemme. Saamme tutkimusten tulokset sähköisesti Costaklinikalle ja lääkärimme pystyvät tekemään hoitosuunnitelman potilaan kanssa sekä lähettämään jatkohoitoon tarvittaessa.

Saako teiltä vuokralle apuvälineitä, kuten pyörätuolin tai kävelysauvan?

Ei valitettavasti. Mikäli tarvitsette apuvälineitä, niitä on mahdollista vuokrata tai ostaa paikallisista aputarvikeliikkeistä. Katso esimerkiksi aputarvikeliikkeet Mas Vida ja Senior World.

Mitä jos joudun perumaan vastaanoton?

Varattu aika on peruttava vähintään 12 tuntia ennen vastaanottoajan alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista tai kokonaan peruuttamattomasta ajasta veloitamme varatun palvelun hinnaston mukaisen hinnan täysimääräisesti asiakkaalta. 

 

Ajan voi perua kätevästi lähettämällä meille viestin: info@costaklinikka.com tai tekstiviestillä/whatsappilla: +358 50 558 1199 .

Mikäli myöhässä peruttua tai peruuttamatonta aikaa ei voida veloittaa asiakkaalta sähköpostiin toimitettavalla laskulla tai maksulinkillä, lisätään veloitukseen 20€ paperilaskutusmaksu.

Minkälaiset maksutavat teillä on?

Pankkikortti, luottokortti, maksusitoumus tai käteinen.