Mistä kolmas koronarokote Aurinkorannikon suomalaisille?

Olemme saaneet paljon kyselyitä, että onko suomalaisten mahdollista saada costaklinikalta kolmas koronarokote. Valitettavasti Suomiklinikalta ei ole mahdollista saada kolmatta koronarokotetta, sillä julkinen terveydenhuolto hoitaa koronaan liittyvät rokotukset Espanjassa. Kolmas koronarokote on kuitenkin mahdollista saada julkisen terveydenhuollon kautta, vaikka et asuisikaan Espanjassa vakituisesti. Käytännöt vaihtelevat paljon, ja olemmekin koonneet oheen vinkkimme rokotteen saamiseksi.

Kuva: Fuengirolan Los Bolichesin terveyskeskus

Olemme koonneet tälle sivulle viitteellisen ohjeen, kuinka aurinkorannikon suomalainen voi yrittää saada kolmannen koronarokotteen julkisen terveydenhuollon kautta Espanjassa. Käytännöt vaihtelevat alueittain, terveyskeskuksittain ja jopa vastaanottovirkailijoittain, joten mitään varmasti toimivaa ohjeistusta tähän asiaan emme osaa antaa. Huomioi, että Costaklinikka.fi ei voi taata tällä sivulla esitettyjen vinkkien paikkaansa pitävyyttä jatkuvasti muuttuvien käytäntöjen ja alueellisten käytäntöerojen vuoksi.

Kolmannen koronarokotteen saamiseksi voit kokeilla toimia seuraavien vinkkien mukaan:

1. Ilmottaudu oman asuinalueen terveyskeskukseen koronarokotuksen saamiseksi

Ota mukaan seuraavat dokumentit (jotkut terveyskeskukset vaativat paperiset kopiot omaan arkistoonsa kyseisistä dokumenteista myös):

– Eurooppalainen sairaanhoitokortti

– Passi

– Tiedot aikaisemmista koronarokotuksista: eränumero, rokotteen nimi ja rokotteiden ajankohdat. Voit tulostaa nämä tiedot Kanta -järjestelmästä ”rokotteet” -välilehdeltä. Tiedot aikaisemmista koronarokotuksista saa tarvittaessa myös Suomiklinikalta tulostettuna 20€ per henkilö hintaan.

Käytännöt vaihtelevat alueittain, terveyskeskuksittain ja virkailijoittain. Yllä luetelluilla dokumenteilla kannattaa ensin yrittää rokotteen saamista paikallisesta terveyskeskuksesta. Joiltakin on vaadittu myös seuraavia asioita rokotuksen saamista varten:

– Espanjalainen puhelinnumero (jos et saa aikaa rokotukseen suoraan luukulta, tällöin rokotusajankohta ilmoitetaan ilmeisesti vain espanjalaiseen puhelinnumeroon)

– Henkilökohtainen NIE -numero

– Ilmottautuminen kaupungin asukkaaksi

2. Jos et osaa puhua espanjaa, voi olla että tarvitset tulkin avuksi asiointiin.

3. Jos saat kolmannen koronarokotteen Espanjassa, huolehdi, että saat myös rokotuksesta virallisen QR-koodillisin EU rokotustodistuksen*. Suomiklinikalla on mahdollista tehdä rokotuksesta Kanta -merkintä 30€ palvelumaksusta. Kanta -merkintää varten täytyy sinulla olla olemassa koronarokotuksen yhteydessä saatu virallinen QR -koodillinen EU:n rokotustodistus. Jos et saa todistusta rokotuksesta rokotuksen yhteydessä, voi sen mennä pyytämään paikallisesta terveyskeskuksesta muutaman päivän päästä rokotuksesta.

*HUOM!

Espanjan terveydenhuollolta rokotuksesta saamasi virallinen QR -koodillinen EU:n rokotustodistus on vastaavanlainen kuin OmaKannasta tulostettavissa oleva Koronatodistus. Tämä Espanjan terveydenhuollolta saatu QR -koodillinen EU:n rokotustodistus käy siis yhtälailla koronapassina matkustaessa tai paikkoihin mennessä joihin koronapassia tarvitaan. Ei siis ole välttämätöntä arjen sujuvuuden kannalta merkata Espanjassa saatua 3. koronarokotetta OmaKantaan. Kannattaakin siis ottaa tästä Espanjan terveydenhuollolta saadusta QR -koodillisesta EU:n koronatodistuksesta kuva tai jokin muu kopio talteen, siltä varalta että alkuperäinen katoaa/kuluu lukukelvottomaksi. Kanta -merkintä ulkomailta saadusta rokotteesta on ainakin joissain sairaanhoitopiireissä ja terveyskeskuksissa mahdollista saada Suomen julkisen terveydenhuollon kautta veloituksetta asioimalla Suomessa oman asuinalueen terveyskeskuksessa (käytännöt siitä onko mahdollista vaiko ei, vaihtelevat sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain.).

Lisätietoa koronatodistuksesta:

Sosiaali- ja terveysministeriö / Ohjauskirje koronatodistuksien myöntämisestä ulkomailla annetuista koronarokotuksista.

THL / koronatodistus

 

Fuengirolan julkiset terveyskeskukset

Los Boliches terveyskeskus osoite: CL Antonio Chenel Antoñete, s / n 29640 FUENGIROLA Fuengirola Malaga
Itä-Fuengirolan terveyskeskus: CL Garcia Verdugo, s / n 29640 FUENGIROLA Fuengirola Malaga
Muilla paikkakunnilla oleskelevat voivat käyttää tätä hakua oman asuinalueen terveyskeskuksen löytämiseen

Jos haluat Espanjassa saadusta 3. koronarokotteesta merkinnän Kanta -järjestelmään Suomiklinikalta, toimi näin:

 

1. Huolehdi, että sinulla on Espanjassa saadusta koronarokotuksesta virallinen rokotustodistus. (Jos et saanut todistusta rokotuksen yhteydessä, voit noutaa todistuksen paikallisesta terveyskeskuksesta muutaman päivän sisällä rokotuksesta)

2. Tuo rokotustodistus Suomiklinikalle.

3. Costaklinikka veloittaa todistuksen tulkinnasta ja rokotuksen merkinnästä Kanta -järjestelmään 30€ palvelumaksun per henkilö. Hinta sisältää rokotustodistuksen tulkinnan, kirjauksen, toimistomaksun ja Kanta -maksun, joten muita kuluja ei tule.

4. Voit maksaa palvelumaksun kortilla tai käteisellä.

5. Merkintä rokotuksesta näkyy Kanta -järjestelmässä vuorokauden sisällä.