Jos olet saanut 3. koronarokotuksen Espanjassa ja olet saanut siitä espanjalaisen
koronapassi todistuksen (QR koodi), niin sinun ei välttämättä tarvitse merkkauttaa sitä Suomen Kanta-
arkistoon. Espanjasta saatu QR-koodillinen koronapassi pätee yhtälailla koronapassina matkustaessa, kuin Kanta -arkistosta tulostettava koronapassi. Mutta jos välttämättä haluat sen tehdä, jotta kaikki tiedot ovat virallisesti
Suomen Kanta -järjestelmässä, johon sinulla on pääsy, niin voimme sen tehdä maksullisena
toimenpiteenä. (30 eur/henk)

HUOM – Jos et haluakaan merkkauttaa 3. koronarokotusta Kanta -arkistoon, kannattaa tallentaa Espanjan terveysviranomaisilta saatu QR-koodillinen koronapassi talteen myös digitaaliseen muotoon hyvälaatuisena kuvana. Tällöin mikäli rajoitukset tiukentuvat ja yleisesti aletaan vaatia 3. koronarokotusta ehtona koronapassille ja alkuperäinen 3. koronarokotuksesta saatu paperinen QR-koodillinen todistus kuluu lukukelvottomaksi, on teillä olemassa digitaalinen versio koronapassista. Tällöin teidän ei tarvitse aina asioida rokotuksen antaneessa terveyskeskuksessa hakeaksenne uuden koronapassin, kuluneen tilalle.

Jos haluat merkinnän Kanta -järjestelmään 3. koronarokotuksesta koronapassia varten

Toimi näin:

1. Tuo virallinen QR-koodillinen rokotustodistus Suomiklinikalle. Ellet saanut virallista QR-koodillista rokotustodistusta rokotuksen yhteydessä, saat sen asioimalla uudelleen samassa paikallisessa terveyskeskuksessa, mistä sait. 3. koronarokotteen.

2. Tarkistamme henkilötietosi, kun tuot rokotustodistuksen klinikalle. Varaa siis mukaasi virallinen henkilöllisyystodistus (Passi, henkilökortti tai ajokortti).

3. Pyydämme teiltä vielä erillisen kirjallisen suostumuksen Suomiklinikalla tehtäville Kanta
-merkinnöille.

4. Teemme rokotusmerkinnän Kanta-arkistoon noin 10 päivän sisällä.

5. Tarkista onko Koronapassisi päivittynyt 10 pv:n jälkeen.